(כל המתכונים לפי כמות של 100 איש)
תבשיל מאש
מצרכים:
4.5 ק"ג מאש
3 ק"ג בצל
5 ק"ג עגבניות חלוטות ומקולפות
מעט שמן לטיגון
לתיבול: מלח, פלפל, מעט ג'ינג'ר טרי כתוש, שום כתוש, גראם מסאלה, כוסברה טריה קצוצה דק.
אופן ההכנה:
1 להשרות מאש במשך לילה או 4 שעות.
2 לשטוף את המאש ולבשל עד לריכוך בסיר מלא מים (להסיר את הקצף שמצטבר).
3 בסיר נפרד לחמם שמן ולטגן בצל עד להזהבה.
4 לטחון עגבניות בבלנדר ידני ולהוסיף לבצל.
5 להוסיף מלח פלפל וגראם מסאלה ולהמשיך לטגן.
6 אחרי 2 דקות להוסיף שום וגינג'ר ולטגן לעוד מספר דקות.
7 לסנן את המאש ולהוסיף לסיר. לבשל עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.
8 להוסיף כוסברה ולהגיש. (ניתן להגיש את הכוסברה בכלי נפרד).
תבשיל עדשים כתומות
מצרכים:
6 ק"ג עדשים כתומים.
3 ק"ג בצל.
אופן ההכנה:
1 לקלות זרעי כוסברה, כמון וחרדל במעט שמן במשך 2 דקות.
2 להוסיף בצל ולטגן עד לריכוך.
3 להוסיף עדשים ולטגן עוד כ-5 דקות.
4 להוסיף מים עד ¾ גובה הסיר ולבשל עד רתיחה. יש להסיר את הקצף שמצטבר על המים.
5 להוריד לאש נמוכה ולתבל בקארי, כורכום, ציפורן ומעט הל.
6 ניתן לרסק עגבניות ולהוסיף לקראת סןף הבישול.
מרק עם חומוס לקוסקוס:
מצרכים:
4 ק"ג חומוס מושרה במשך לילה שלם.
6 ק"ג דלעת,
6 ק"ג קישואים,
6 ק"ג גזר,
4 ק"ג בצל,
שבעה ראשי סלרי עם העלים,
14 ראשי פטרוזיליה עם העלים.
אופן ההכנה:
1 לטגן בצל במעט שמן.
2 לתבלן בפפריקה מתוקה וחריפה, כמון טחון, מלח, פלפל שחור.
3 להכניס ירקות וחומוס.
4 לכסות במים ולבשל בישול ארוך.
(הערה - לקלוף את שורשי הפטרוזיליה ולהוסיף גם את העלים).
מג'דרה
מצרכים:
5.5 ק"ג אורז מלא, 4.5 ק"ג עדשים ירוקים, 3 ק"ג בצל, צרור שמיר.
אופן ההכנה:
1 לטגן בצל במעט שמן.
2 לתבלן עם כמון טחון, מלח ופלפל שחור.
3 להוסיף אורז ועדשים ולהוסיף פי 2.5 מים ולכסות.
4 להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל עד שכל המים נספגים.
5 להגיש עם שמיר קצוץ בצד.
תבשיל שעועית אדומה בעגבניות
מצרכים:
5 ק"ג שעועית אדומה מושרה במשך לילה
6 ק"ג עגבניות חלוטות ומקולפות
3 ק"ג בצל
4 ק"ג קישואים
3 ק"ג גזר
צרור פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 לבשל את השעועית בסיר גדול עם שפע של מים ומעט זרעי כמון עד לריכוך (זה לוקח כשעתיים).
2 לטגן בצל ומעט שום במעט שמן עד לריכוך.
3 להוסיף גזר וקישואים ולטגן כ-5 דקות.
4 לטחון עגבניות בבלנדר ידני ולהוסיף לסיר.
5 לסנן שעועית ולהוסיף אותה לסיר.
6 לבשל על אש נמוכה ולתבל בפפריקה, מלח, פלפל, ופטרוזיליה.