"השירות תרם להתפתחות של תחושת מסוגלות, חוויה של שמחת הנתינה, חיזוק הביטחון העצמי, חוויה חברתית חיובית ומיטיבה, אמון בבני אדם.
הרגשתי שמאוד טבעי לי להיות בנתינה. נהניתי מהמפגש הקרוב עם המורים, לקבל השראה וללמוד על אפשרויות תרגול.
ענבר שפרוני - שירות בצוות המטבח וכמנהלת ריטריטים
"חוויה עמוקה שמפגישה את ה"עצמי" מהר מאוד במקומות שמזמינים תשומת לב.
השירות תרם רבות להתפתחות האישית שלי - המפגש והקרבה למורות וכאמור המפגש עם "עצמי" - עם הרצון להשתייך, להיות חלק, להיות משמעותית.
לריטריט שירות יש משמעות בליווי של הצוות והמורות ביכולת לפגוש את המעברים מתרגול לחיי יום יום ובמפגש הבינאישי"
שלומית שלו, שירות בניהול ריטריטים ובצוות המטבח
"זאת התבררה כדרך מעולה להכיר שותפים לדרך ולהתחבר לסנגהה. החיבור שנוצר בריטריט מתוך התרגול המשותף והשירות הוא חיבור מיוחד.
"הידיעה שאני תומכת בהרבה מתרגלים תמיד משמחת אותי
יצאתי מהשירות עם אהבה גדולה ותחושת שייכות לסנגהה ולתובנה.
במהלך השירות, עלתה המודעות שלי לחלקים תוקפניים, חוסר סובלנות לאחרים או להתנהגויות מסוימות, משהו שאני פוגשת בחיים האישיים.
ההתנדבות לזמן ארוך (שבועיים) יצרה רצף של שגרה שבה פעולות יומיומיות פשוטות מקבלות תשומת לב, ונעשות באופן מודע.
מאז שחזרתי הביתה ולעבודה, אני ממשיכה לתרגל את המודעות יום יום".
ש. - שירות בצוות המטבח
התמודדתי במהלך השירות עם האתגר לתקשר עם אדם שקשה לי איתו. בעזרת המורים והתרגול היה מקום לתהליך מאוד משמעותי.
להתבונן על עצמי, לדבר, להקשיב, לנשום ולקחת רגע מרחב, לחזור ולנסות בכבוד ובעדינות. והכי חשוב ביחד, ולא לבד".
נ. - שירות בצוות מטבח
"להיות אסוף ומאושר בתוך עשיה
תבואו לשרת :) זה כיף לשרת עם האנשים המקסימים בקהילה, זה מחזק את היכולת לתת ממקום טוב"
גיא בינו, שירות כמנהל ריטריט
זה לא הרגיש כמו עבודה. היות המורים חלק מהצוות תרמה המון לצמיחה ולהתפתחות שלי.
האיחוד בין עבודה למדיטציה נתן לי כלים רבים להתמודדות טובה יותר עם חיי היומיום. עם הסתכלות נכונה על העולם,
הבנה נכונה של דברים וגם היכולת לחבר בין מדיטציה לבין עיסוקים יומיומיים. אני ממליץ לכל מי שהולך בדרך לעבור את החוויה הזו לפחות פעם אחת"
משגב, ניהול ריטריט
לאחר שנתיים של לימוד ותרגול בדרך,הרגשתי שמשהו בכ"ז חסר כאן, משהו לא שלם.
איך אני לוקח את הדברים למעשה בחיים שלי, בח יי היומיום: בתקשורת עם אנשים מסביבי והאנשים בכלל,
ממקום של תשומת לב במקום העבודה?
אזרתי אומץ ונרשמתי לשירות בצוות מטבח בריטריט.
החששות והלבטים פגו כשראיתי שחברי הצוות באים, בדיוק כמוני, לתרגל שירות, בשפה משותפת, תוך הכלה והתבוננות.
מצאתי את מקומי וחלקי בצוות, בחיתוך ירקות, בניקיון וסדר ודברים נוספים מעבר, והכול בדגש לתשומת לב והתבוננות.
וכמובן, בתזמון ושילוב שאפשר לכול אחד מהצוות השתתפות בשיחות הדהרמה, בתרגול מדיטציה, בקבוצות השיחה ובשיחות אישיות עם המורים במהלך הריטריט.
בסיומו של כל יום פעילות בערב התקיים כינוס של צוות המטבח, המנהלים והמורים במגורי הצוות.
שם ניתנת ההזדמנות לדבר, לשתף חוויות מהיום שעבר, שאלות ודברים שעלו במהלך היום ובכלל...
הבנתי מהחוויה האישית הזו ששירות במטבח בריטריט מהווה נידבך נוסף לידע הנלמד ולתרגול על כרית הישיבה. הבנתי שהשירות במטבח הינו "ריטריט שירות" הלכה למעשה, תרגול הדהרמה במסגרת הסנגהה, הקהילה, והכול בליווי ותמיכה של המורים וחברי הצוות המופלא במטבח באופן הדדי.
כאן נפתרו לי כל התהיות והשגתי את מה שחיפשתי: האפשרות ללמוד ולשלב את הדארמה בדרך חיים. השירות במטבח עבורי הינו מתנה ואפשרות תרגול הדארמה הלכה למעשה,
ומהמקום הזה של התרגול בסאנגה, לגשת בצורה עדינה ורכה אל החיים בדרך הדארמה.
נתראה בדרך.
גבי קרילקאר, שירות בצוות מטבח
נשמח לקבל מכם חוויות נוספות מהתרגול. אנא שלחו ל eindor.volunteer@tovana.org.il