תבשיל ירקות
מצרכים:
12 ק"ג תפו"א,
5 ק"ג גזר,
9 ק"ג כרובית ברוטו (לשים לב, משקל יורד במהלך הניקוי),
1 ק"ג בצל
לתיבול: כמון, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום
אופן ההכנה:
1 לטגן בצל עד לריכוך.
2 להוסיף תבלינים ולטגן עוד 3-2 דקות.
3 להוסיף את הירקות, לטגן עוד 5 דקות.
4 להוסיף מים כחצי מגובה הירקות על מנת למנוע חריכה (לשים לב להוסיף מים במהלך הבישול בעת הצורך).
סבג'י ירקות הודי
מצרכים:
4.5 ק"ג גזר. 4.5 ק"ג קישואים, 11 ק"ג כרובית ברוטו ( יש הרבה פחת בניקוי).
1 ק"ג בצל. 2.5 ק"ג עגבניה.
אופן ההכנה:
1 לטגן בצל במעט שמן על לריכוך.
2 להוסיף זרעי חרדל, כמון וכוסברה שלמים.
3 להוסיף ירקות חתוכים לפי זמן הבישול (גזר, כרובית, קישואים).
4 ניתן להוסיף מעט כורכום ופפריקה.
כרובית מאודה וקישואים
מצרכים:
17 ק"ג כרובית ברוטו, 9 ק"ג קישואים, צרור פטרוזיליה.
אופן ההכנה:
1 מאדים כרובית וקישואים בסיר עם מעט מים.
2 במחבת נפרדת מטגנים זרעי חרדל בקצת שמן שניות מוסיפים לכרובית החמה עם קצת מלח ולימון.
3 להוסיף מלמעלה פטרוזיליה קצוצה.
ירקות מוקפצים בסגנון סיני:
מצרכים:
9 ק"ג גזר, 9 ק"ג קישואים, 5 ק"ג פלפל אדום, 3 ק"ג בצל, ג'ינג'ר מגורר, מעט שום.
אופן ההכנה:
1 לטגן ג'ינג'ר בצל ומעט שום.
2 להוסיף את הירקות ולהקפיץ במרץ.
3 לקראת סוף הבישול להוסיף רוטב סויה ומעט דבש.
בטטות מאודות
מצרכים:
15 ק"ג בטטות
אופן ההכנה:
1 לשטוף את הבטטות היטב במים חמים וסבון.
2 לפרוס את הבטטות ולהניח אותן בסיר עם מים עד לגובה רבע הסיר.
3 לאדות עד לריכוך ולהוסיף מלח ופלפל.
ירקות מאודים בסויה וטחינה
מצרכים:
4.5 ק"ג גזר. 4.5 ק"ג קישואים, 11 ק"ג כרובית ברוטו
1 ק"ג בצל, 5 ק"ג פלפל אדום.
אופן ההכנה:
1 לטגן את הבצל והגזר יחד במעט שמן עד לריכוך.
2 להוסיף את שאר הירקות.
3 תוך כדי בישול להוסיף סויה לפי טעם וכ-2 כוסות טחינה גולמית.
4 לערבב ולבשל עד לריכוך.
5 בסוף להוסיף פלפל שחור,כמון ומעט כוסברה.
רוטב עגבניות לפסטה
מצרכים:
20 ק"ג עגבניות – אפשר חלק מקופסאות של עגבניות מרוסקות.
4 ק"ג בצל, צרור בזיליקום
אופן ההכנה:
1 מאדים בשמן זית את הבצל עד לריכוך.
2 מוסיפים עגבניות חתוכות גס, קצת רוזמרין, מרווה, בזיליקום ופלפל שחור.
3 ומרכזים על אש נמוכה עד שמקבלים רוטב סמיך מוסיפים עוד שמן זית בסוף.
4 אפשר לטחון עם בנדר ידני לקבלת מקרם אחיד.