סוף שבוע של תרגול ולימוד בעין דור בהנחיית לילה קמחי וקרן ארבל
במהלך סוף השבוע נעמיק את ההתבוננות שלנו באמצעות תרגול ויפסנא ולימוד הדהמה. הבסיס ללימוד יהיה קריאה בדרשות הבודהיסטיות הקלאסיות ("סוּטוֹת"). דרשות אלו נושאות את מילותיו של הבודהה: את מה שגילה אודות מקור אי הנחת, הכאב והסבל, והדרכים הרבות והיצירתיות לשחרור ממנו.
ההפרדה בין לימוד תיאורטי ותרגול מדיטטיבי היא ברובה תוצר של התקופה המודרנית.
במסורת הבודהיסטית, לימוד הדהמה מעולם לא היה פעילות אינטלקטואלית המופרדת מחקירת החוויה וההתנסות הסובייקטיבית, כי אם שני אספקטים התומכים זה בזה בדרך לשיחרור.
קריאה ישירה ולא מתווכת בטקסטים אלו, המלוּוה בתרגול מדיטטיבי, מאפשרת התבוננות והרהור בעולם רוחני עמוק ועשיר, מהווה מקור השראה, ומספקת כלים אפקטיביים לטיפוח ופיתוח של חוכמה, שלווה, שמחה ואיזון.
במהלך סוף השבוע, הלימוד והתרגול המדיטטיבי יהיו שזורים זה בזה: האחד יבסס את השני ושניהם יחד יאפשרו פיתוח ראייה צלולה ובהירה יותר של המציאות.
סוף השבוע יתקיים במסגרת של שתיקה ויכלול זמנים של לימוד בקבוצה, מדיטציות מונחות ושקטות ושיחות דהרמה הקשורות לנושאים אותם נלמד.
סוף השבוע פתוח למי שישב ריטריט ויפסנא אחד לפחות (כולל סופי שבוע) בשתיקה.
על המנחות:
לִילה קמחי, מתרגלת ומלמדת מדיטציה ודהרמה בודהיסטית במסורת הויפסנא בעמותת תובנה ובמסגרות נוספות. שהתה תקופות ארוכות במנזרים ובמרכזי מדיטציה במזרח ובמערב, שם למדה ותרגלה אצל מורים שונים, במסורת הבודהיסטית ובמסורת האי-שניות ההינדואיסטית. לִילה מלמדת מדיטציה ודהרמה ליחידים, בקבוצות ובריטריטים.
קרן ארבל פגשה את הבודהיזם בשנת 1997, כשהחלה לתרגל מדיטציית ויפסנא על פי שיטתו של ס.נ. גואנקה. מאז למדה ותרגלה אצל מורים רבים במסורת התהרואדה והמהאיאנה בארץ ובעולם. קרן כותבת דוקטורט באוניברסיטת תל אביב על התיאוריה של המדיטציה בבודהיזם המוקדם ובתרגולה האישי, היא משלבת לימוד תיאורטי כמרכיב משלים ותומך לתרגול המדיטטיבי.
לאתר של קרן: kerenarbel.com