הדרך החוצה היא פנימה - ריטריט שקט, 19-22.3.25

הדרך החוצה היא פנימה – ריטריט שקט בטבחה ריטריט במסורת מורה הזן תיך נאת האן, בהנחיית חגית הרמון ודורית שיפין.

לפרטים והרשמה: https://forms.gle/JBhkLYRB8z1Q7xJK7

ליצירת קשר: בכל עניין הנוגע להרשמה, אנא כיתבו לצוות ההרשמה שלנו – למייל: sangha.anan@gmail.com. או בטלפון – עדיפות לוואטסאפ (טל לוי): 054-392-1322
מתי: מיום רביעי ה 19.3.25 ב 12:00. עד יום שבת ה 22.3.25 ב 15:00.
איפה: בטבחה (צמוד לכנסיית הלחם והדגים), על שפת הכנרת.

 

קצת על הריטריט:
"כולנו זקוקים לתרגול רוחני במצבים קשים כדי לשרוד לשמר את התקווה ואת החמלה שלנו. אנחנו זקוקים למימד רוחני בחיינו כדי שלא ניסחף בסבלנו וכדי שנוכל להתמודד איתו ולטפח את אושרנו." ומהו המימד הרוחני הזה? בלשון התרגול הוא נקרא התבוננות לעומק. אל מול קושי, אישי או קולקטיבי, אנחנו מרגישים לא פעם דחף לפעול. אם פעולתנו אינה מתבססת על המסד של הוויה, אם אין לנו די שלווה והבנה, או אנחנו מלאי כעס וחרדה, פעולתנו תהיה בעלת ערך מועט או אף תדרדר את המצב. התרגול מציע שהדרך החוצה מסבלנו ואל החופש – היא פנימה. פנימה – אל עבר הבנת תודעתנו ושחרורה.


איך יתנהל הריטריט? מסה של תרגול יוצרת תנאים לתהליכי עומק. הריטריט יכלול תרגול, לימוד, זמן שקט, שיתוף, מדיטציה בעבודה ובאכילה, תרגולים של נגיעה באדמה ותרגול בקהילה.
ההשקטה שריטריט כזה מאפשרת סירקולציה של רבדים בתודעה שאולי פחות יוצא לנו להיפגש איתם בחיי היומיום.
יש לכך השפעה עצומה על איכות חיינו ועל יכולתנו לפעול באופן מיטיב בעולמנו המלא בפלאות כמו שהוא מלא בסבל.
הריטריט יתקיים בשתיקה נאצלת חלקית בימים רביעי ושבת ושתיקה מלאה בימים חמישי ושישי.

 

חגית הרמון Hagit Harmon מתרגלת ולומדת את הדהרמה משנת 1998.
הוסמכה כנזירה בפלאם ווילאג' בשנת 2003, וכמורת דהרמה במסורת של מורה הזן תיך נאת האן בשנת 2011.
לקחה חלק בריטריטים רבים בפלאם ווילאג' וגם במסעות לימוד של תיך נאת האן ושל תלמידיו ברחבי העולם.
משנת 2015 מתרגלת ומלמדת בישראל, מבוגרים וגם ילדים, ובאותה שנה גם הקימה, בשיתוף עם חברים.ות לדרך, את סנגהת ענן בתל אביב.
תרגמה לעברית, יחד עם אסנת הופמן, את ספריו של תיך נאת האן 'אמנות החיים' ו'זן ואמנות הצלת הפלנטה'.
מטפלת בשיטת IFS, טיפול מבוסס מיינדפולנס, הנהגה פנימית ותיאוריית מערכות.

 

דורית שיפין - מתרגלת במסורת כפר שזיף (פלאם וילג’) משנת 2001. ובשנת 2022 הוסמכה כמורת דהרמה מטעם הקהילה הבין לאומית של כפר שזיף.
דורית היא גם מורה ותיקה ליוגה המשלבת לימוד ותרגול מיינדפולנס בעבודתה כמורה לאוכלוסיות שונות, מורה מוסמכת ל-MBSR – תוכנית להפחתת לחץ מבוססת מיינדפולנס – וחברה בצוות הכשרת מנחים לתוכנית.

תחומים החשובים לה: הליכה בדרך תשומת הלב, העמקה בתרגול, לימוד והפצת הדהרמה כדרך חיים, השכנת שלום בין אנשים, פעילויות שלום למען סיום הסכסוך הישראלי פלסטיני וסיום הכיבוש, ותמיכה בכל פעילות שתביא להצלת כדור הארץ ממשבר האקלים

שם כותב ההודעה: 
חגית הרמון