הבודהיזם במערב לאן? רב שיח במסגרת "שבילים רבים, דהרמה אחת" , תל אביב

16/12/2011
Event category: 
Start time: Friday 09:30
End time: Friday 14:00


יום שישי, 16 בדצמבר 2011 10:00-14:00 (התכנסות ב-9:30)

סמינר הקיבוצים, דרך נמיר 149, תל-אביב

משתתפים: יעקב רז, נעמה אושרי, איתמר בשן, דניאל סטמבלר, אביב טטרסקי

מנחים: אילן לוטנברג ואבי פאר

ההרשמה כאן

עלות המפגש: 40 ש"ח לכיסוי ההוצאות. בסיום המפגש תינתן אפשרות לתרום למורים כנדיבות הלב. (דאנא).

הפופולאריות של הבודהיזם במערב היא מן המפורסמות בימינו. למרות שהמפגש של אנשי המערב הראשונים עם תורת הבודהה הינו בן לא יותר מכמה עשרות שנים, הוא הניב תוצאות מרתקות – אלפי מרכזים בודהיסטיים, מנזרים וקבוצות מדיטציה, הפכו זה מכבר לחלק מהנוף המקומי בארצות רבות, מחלקות רבות באוניברסיטאות ובמכוני מחקר עוסקים בהיבטיו השונים של הבודהיזם, ומדפי הספרים בחנויות הספרים גדושים בתרגומים של כתבים בודהיסטיים ובכתבי מקור של נזירים ומורים מערביים, במסורות העתיקות השונות, כמו גם ב"מסורות חדשות" מודרניות לחלוטין.

אולם לצד הפריחה המרשימה הזו, מתעוררות גם לא מעט שאלות מסקרנות, שמקורן בהתניה התרבותית שלנו כאנשים מערביים:

האם הבודהיזם הוא דת? פילוסופיה? פסיכותרפיה? האם ייתכן בודהיזם "חילוני", משולל יסוד של אמונה? האם העיסוק הרוחני בבודהיזם אינו משמש ככלי להאדרת האגו? האם ניתן להסתפק במדיטציה רק ככלי לשיפור איכות החיים? האם יש מקום לבודהיזם מעורב חברתי? מהי המשמעות של להיות "בודהיסט" בחברה המערבית של ימינו, מרחק של 2600 שנים מן האיש שאף פעם לא לימד "בודהיזם" או "מדיטציה" וודאי שלא הגדיר את עצמו כ"בודהיסט"?

נשמח אם תיידעו גם את חבריכם או כל מי שהנושא עשוי לעניין אותו/ה

"שבילים רבים - דהרמה אחת", הינה סדרת מפגשים העוסקת בנושאים שוניםמנקודות המבט של המסורות השונות בדרך הבודהיסטית. כל מפגש כולל תרגולמדיטציה מודרך, פאנל של מורים נציגי המסורות השונות, ופרק זמן לשאלותותשובות.

על המשתתפים:

יעקב רז

פרופסור ללימודי יפן וזן בודהיזם בחוג ללימודימזרח אסיה, אוניברסיטת תל אביב ומחברם של ספרים ומאמרים רבים בנושאי בודהיזם וזן בודהיזם. הקים ומנהל במשותף עם הפסיכולוג נחי אלון את 'פסיכודהרמה' - מרכז לאימון וליישום הדהרמה בחיי היומיום.שותף בפעילויות רבות לקידום הידברות וסובלנות בחברה הישראלית.

נעמה אושרי

ד"ר לפילוסופיה, תלמידה ומורה בדרך הזן. מלמדת מדיטציה, פילוסופיה ופסיכולוגיה בודהיסטית בקורסים וסדנאות למטפלים ולקהל הרחב. מלווה אנשים בתהליכי צמיחה ושינוי ברוח הפסיכולוגיה הבודהיסטית.

דניאל סטמבלר

ד"ר לפילוסופיה, מתרגל את הדהרמה מזה כ- 17שנים. הושפע בעיקר ממסורת נזירי היער של אג'האן צ'ה ומתרגול סוטו זן. תרגל במנזר ואט פא נאנאצ'אט בתאילנד ובמנזר קופאן בנפאל, ולאחרונה תרגל במנזר זן-מאונטיין בניו-יורק בהדרכתו של ג'ון דאידו רושי. הושפע עמוקות מהלימוד של סוזוקי רושי ומייזומי רושי, מחלוצי הזן היפני בארה"ב. גדל בקנדה, עלה לישראל בתקווה לאפשר תרגול זן בארץ וחי בירושלים עם אשתו וילדיו. משמש כמורה המנחה של מרכז הזן בירושלים, כותב ומנגן. עבודת הדוקטורט שלו מתמקדת בחקר הבודהיזם במערב.

איתמר בשן

פסיכולוג קליני מומחה, מטפל ומדריך בפסיכותרפיה מזה 25 שנים ומשלב את הדהרמה בעבודתו הטיפולית. ממייסדי "בית בהאוונא", מרכז מדיטציה עירוני בתל אביב, שם הוא מתרגל ומנחה יחידים וקבוצותבמדיטציה ובדרך החיים הבודהיסטית ברוח התהרוואדה. מקיים תקופות של רטריט ולימוד במנזר אמרוואטי באנגליה.

אביב טטרסקי

מתרגל מדיטציה מעל 15 שנה רובן במסגרת עמותת תובנה. מטפל שיאצו ומדריך של אמנות התנועה סיישין קיטאידו. פעיל שנים רבות בנושאים של זכויות אדם וריפוי תודעת הסכסוך השורה בין יהודים ופלסטינים. ממקימי ומובילי קבוצת דהרמה מעורבת חברתית.

Registration will be opened few weeks before the event