בישול מרק – הנחיות כלליות
1. את המרקים אפשר להגיש מרוסקים, מרוסקים חלקית או לא מרוסקים. אפשר לגוון.
2. מרק סמיך מכיל 40% מים ו60% ירקות קלים. (לא תפו"א, בטטות, דלעת או קטניות)
3. היתרון בריסוק – אין צורך לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות (טוחנים אותו בעזרת מעבד מזון "מקל"), זה חוסך זמן. החיסרון: לא כולם אוהבים מרק מחיתי כל יום.
אופן ההכנה דומה בכל המרקים: טיגון הבצל עד לריכוך, הוספת שאר הירקות לבישול קצר ולאחר מכן את המים עד לריכוך כל הירקות. לתבל ולטחון )או לא).
מרק אפונה
מצרכים:
3 ק"ג אפונה יבשה
6 ק"ג בצל
400 ג' חמאה ללא מלח לאידוי הבצלים
4 חב' פטרוזיליה
מעט שום (פחות מראש)
מרק עדשים ירוקים וגזר
מצרכים:
6 ק"ג בצל
3 ק"ג עדשים ירוקים
5 ק"ג גזר חתוך לקוביות
מעט שום
4 חב' כוסברה
מרק ירקות ירוקים
מצרכים:
11 ק"ג קישואים
5 ק"ג קולרבי
14 יח' סלרי
3 ק"ג בצל
2 צרורות שמיר
מרק כתום
מצרכים:
11 ק"ג גזר
7 ק"ג דלעת
3 ק"ג בצל
מעט שום
לתיבול: פלפל שחור, אגוז מוסקט
מרק ירקות מגוון
מצרכים:
5.5 ק"ג גזר
5.5 ק"ג קישואים
3 ק"ג בצל
2.5 ק"ג דלעת
5 חב' סלרי
5 חב' פטרוזיליה
6 ק"ג עגבניות
מרק סלק ושורשים
מצרכים:
13 ק"ג סלק
9 שורשי סלרי
11 שורשי פטרוזיליה
מיץ מ- 10 לימונים
3 ק"ג בצל
מעט שום
הערה: את מחצית הסלק יש לחתוך ולבשל ואילו את המחצית השנייה לגרד בפומפייה ולהוסיף לקראת גמר הבישול.
מרק עגבניות
מצרכים:
15 ק"ג עגבניות
3.5 ק"ג בצל
7 חב' סלרי
תיבול: רוזמרין ובזיליקום או כמון.