ריבה ביתית

• 4 ארגזים פירות העונה.

• 15 ק"ג סוכר.

לבשל יחד בסיר יחד עם 2 מקלות קינמון כשעתיים, או עד שנעלם הקצף הלבן ויש רק בועות שקופות.

 

קטניות מונבטות

ניתן להנביט מאש או עדשים ולהגיש כתוספת לסלט או לתבשילים. מאוד בריא ומאוד טעים.

אופן ההכנה: יש להשרות את הקטניה במשך 8 שעות, לסנן את המים, להניח במסננת או על מגש ולכסות במגבת. להרטיב כל כמה שעות. תוך יממה אמורים הקטניות לנבוט.

להגיש עם מעט מלח ולימון.

 

כדור אנרגיה (תמרים)

מצרכים:

• 5 ק"ג תמרים בואקום

• 500 גרם שומשום

• 500 גרם קוקוס

• קוואקר (לא חובה)

• ביסקוויטים מרוסקים (לא חובה)

• קליפה מגוררת מ-2 לימונים (אפשר גם תפוזים)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים חוץ מהקוקוס יחד בקערה גדולה.

2 מגלגלים את העיסה לכדורים קטנים.

3 מגלגלים את הכדורים בתוך הקוקוס לציפוי.

 

צ'אי

מצרכים:

1 5 ליטר מים

2 5 ליטר חלב

3 20 שקיות תה שחור

4 5 מקלות קינמון

5 50 גרם תרמילי הל

6 20 גרם ציפורן שלם

7 חצי שורש גינג'ר קלוף וקצוץ

8 מעט פלפל שחור שלם

9 סוכר לפי טעם

אופן ההכנה:

 מרתיחים את המים

 מוסיפים את שקיות התה

 מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה

 מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים

 להוסיף סוכר לפי טעם

 

מרק פירות

שוטפים ומגלענים את התפוחים, לא צריך לקלף. חותכים לרבעים. אפשר לחתוך את התאנים והמשמשים ולגלען את השזיפים.

בסיר הכי גדול שמים: שליש פרות ושני שליש מים. מוסיפים 10 מקלות קינמון, 10 תרמילי הל , 4 חתיכות ציפורן, ענף מרווה או ענף רוזמרין. מכסים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש וממשיכים לבשל מכוסה על אש נמוכה לפחות 4 שעות. מדי פעם לבדוק שגובה האש מתאים ושהנוזל ממשיך לרתוח רתיחה מאד עדינה,להוסיף מים עם יש צורך.