בישול מרק – הנחיות כלליות

1. את המרקים אפשר להגיש מרוסקים, מרוסקים חלקית או לא מרוסקים. אפשר לגוון.

2. מרק סמיך מכיל 40% מים ו60% ירקות קלים. (לא תפו"א, בטטות, דלעת או קטניות)

3. היתרון בריסוק – אין צורך לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות (טוחנים אותו בעזרת מעבד מזון "מקל"), זה חוסך זמן. החיסרון: לא כולם אוהבים מרק מחיתי כל יום.

 אופן ההכנה דומה בכל המרקים: טיגון הבצל עד לריכוך, הוספת שאר הירקות לבישול קצר ולאחר מכן את המים עד לריכוך כל הירקות. לתבל ולטחון )או לא).


מרק אפונה

מצרכים:

3 ק"ג אפונה יבשה

6 ק"ג בצל

400 ג' חמאה ללא מלח לאידוי הבצלים

4 חב' פטרוזיליה

מעט שום (פחות מראש)


מרק עדשים ירוקים וגזר

מצרכים:

6 ק"ג בצל

3 ק"ג עדשים ירוקים

5 ק"ג גזר חתוך לקוביות

מעט שום

4 חב' כוסברה


מרק ירקות ירוקים

מצרכים:

11 ק"ג קישואים

5 ק"ג קולרבי

14 יח' סלרי

3 ק"ג בצל

2 צרורות שמיר


מרק כתום

מצרכים:

11 ק"ג גזר

7 ק"ג דלעת

3 ק"ג בצל

מעט שום

לתיבול: פלפל שחור, אגוז מוסקט


מרק ירקות מגוון

מצרכים:

5.5 ק"ג גזר

5.5 ק"ג קישואים

3 ק"ג בצל

2.5 ק"ג דלעת

5 חב' סלרי

5 חב' פטרוזיליה

6 ק"ג עגבניות


מרק סלק ושורשים

מצרכים:

13 ק"ג סלק

9 שורשי סלרי

11 שורשי פטרוזיליה

מיץ מ- 10 לימונים

3 ק"ג בצל

מעט שום

הערה: את מחצית הסלק יש לחתוך ולבשל ואילו את המחצית השנייה לגרד בפומפייה ולהוסיף לקראת גמר הבישול.


מרק עגבניות

מצרכים:

15 ק"ג עגבניות

3.5 ק"ג בצל

7 חב' סלרי

תיבול: רוזמרין ובזיליקום או כמון.