תבשיל ירקות

מצרכים:

12 ק"ג תפו"א,

5 ק"ג גזר,

9 ק"ג כרובית ברוטו (לשים לב, משקל יורד במהלך הניקוי),

1 ק"ג בצל

לתיבול: כמון, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום

אופן ההכנה:

1 לטגן בצל עד לריכוך.

2 להוסיף תבלינים ולטגן עוד 3-2 דקות.

3 להוסיף את הירקות, לטגן עוד 5 דקות.

4 להוסיף מים כחצי מגובה הירקות על מנת למנוע חריכה (לשים לב להוסיף מים במהלך הבישול בעת הצורך).

 

סבג'י ירקות הודי

מצרכים:

4.5 ק"ג גזר. 4.5 ק"ג קישואים, 11 ק"ג כרובית ברוטו ( יש הרבה פחת בניקוי).

1 ק"ג בצל. 2.5 ק"ג עגבניה.

אופן ההכנה:

1 לטגן בצל במעט שמן על לריכוך.

2 להוסיף זרעי חרדל, כמון וכוסברה שלמים.

3 להוסיף ירקות חתוכים לפי זמן הבישול (גזר, כרובית, קישואים).

4 ניתן להוסיף מעט כורכום ופפריקה.


כרובית מאודה וקישואים

מצרכים:

17 ק"ג כרובית ברוטו, 9 ק"ג קישואים, צרור פטרוזיליה.

אופן ההכנה:

1 מאדים כרובית וקישואים בסיר עם מעט מים.

2 במחבת נפרדת מטגנים זרעי חרדל בקצת שמן שניות מוסיפים לכרובית החמה עם קצת מלח ולימון.

3 להוסיף מלמעלה פטרוזיליה קצוצה.

ירקות מוקפצים בסגנון סיני:

מצרכים:

9 ק"ג גזר, 9 ק"ג קישואים, 5 ק"ג פלפל אדום, 3 ק"ג בצל, ג'ינג'ר מגורר, מעט שום.

אופן ההכנה:

1 לטגן ג'ינג'ר בצל ומעט שום.

2 להוסיף את הירקות ולהקפיץ במרץ.

3 לקראת סוף הבישול להוסיף רוטב סויה ומעט דבש.


בטטות מאודות

מצרכים:

15 ק"ג בטטות

אופן ההכנה:

1 לשטוף את הבטטות היטב במים חמים וסבון.

2 לפרוס את הבטטות ולהניח אותן בסיר עם מים עד לגובה רבע הסיר.

3 לאדות עד לריכוך ולהוסיף מלח ופלפל.


ירקות מאודים בסויה וטחינה

מצרכים:

4.5 ק"ג גזר. 4.5 ק"ג קישואים, 11 ק"ג כרובית ברוטו

1 ק"ג בצל, 5 ק"ג פלפל אדום.

אופן ההכנה:

1 לטגן את הבצל והגזר יחד במעט שמן עד לריכוך.

2 להוסיף את שאר הירקות.

3 תוך כדי בישול להוסיף סויה לפי טעם וכ-2 כוסות טחינה גולמית.

4 לערבב ולבשל עד לריכוך.

5 בסוף להוסיף פלפל שחור,כמון ומעט כוסברה.


רוטב עגבניות לפסטה

מצרכים:

20 ק"ג עגבניות – אפשר חלק מקופסאות של עגבניות מרוסקות.

4 ק"ג בצל, צרור בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מאדים בשמן זית את הבצל עד לריכוך.

2 מוסיפים עגבניות חתוכות גס, קצת רוזמרין, מרווה, בזיליקום ופלפל שחור.

3 ומרכזים על אש נמוכה עד שמקבלים רוטב סמיך מוסיפים עוד שמן זית בסוף.

4 אפשר לטחון עם בנדר ידני לקבלת מקרם אחיד.