כל המתכונים מיועדים ל-100 איש

 

אורז מלא

6 שוקלים את כמות האורז הנדרשת.

7 מודדים את הנפח שהכמות השקולה תופשת בקנקן ישר יחסית מבלי לדחוס את האורז בו.

8 מרתיחים מים פי 3 מן הכמות שנמדדה זה לוקח הכי הרבה זמן.

9 בסיר טוב רצוי לא מאלומיניום שמים שכבה דקיקה של שמן חמניות רצוי לא סויה. מחממים על אש בינונית מוסיפים את האורז ומטגנים תוך עדי ערבוב מספר דקות עד שהאורז משנה גוון במקצת

10 מוסיפים פי 2.5 מים רותחים – חשוב להקפיד שהם יהיו ממש רותחים ולא כמעט - מנפח האורז (מרתיחים פי 3 כי תמיד קצת מים מתאדים ולא תמיד נוח לגשת אל תחתית הסיר החמה עם הקנקן) אל הסיר, מנמיכים את האש למינימום האפשרי ומכסים היטב.

11 אחרי 45 דקות פותחים טועמים ומציצים בעזרת מזלג אל תחתית הסיר לראות אם נשארו מים. אם האורז כמעט מוכן ואין מים אז מכסים חזרה מכבים את האש ומחכים עוד 15-20 דקות עד שהאורז מוכרז מוכן. אם האורז לא מוכן ונגמרו המים אז מוסיפים עוד כוס מים רותחים אל מרכז הסיר מכסים היטב ואחרי עשר דקות נוספות מכבים ונותנים לאורז את המנוחה שמגיעה לו

12 לא לערבב את האורז במהלך הבישול.

אורז לבן

13 שוקלים את כמות האורז הנדרשת.

14 מודדים את הנפח שהכמות השקולה תופשת בקנקן ישר יחסית, מבלי לדחוס את האורז בו.

15 מרתיחים פי 2 מים מן הכמות הנדרשת – זה לוקח זמן.

16 מטגנים כמו לאורז מלא.

17 מוסיפים פי 1.75 מים רותחים מכמות האורז, עושים מה שעושים לאורז מלא ומודדים 12 דקות על השעון.

18 אחרי שהשעון צפצף מכבים את האש ולא פותחים את הסיר, מודדים עוד 10 דקות, פותחים את הסיר ובעזרת מזלג מערבבים את האורז קלות מן הקרקעית – האורז מוכן.

הערה: אורז אפשר להכין גם שעה לפני שצריך אותו, מכסה סגור שומר אורז חם במיוחד בכמויות גדולות הרבה זמן- ככה אפשר לעבוד ברגוע.

 

בורגול וקוסקוס

מרתיחים מים שופכים על הבורגול/ קוסקוס ביחס של 1:1 מכסים וממתינים כ-15 דקות עד שמוכן.


קינואה + דוחן

אותן ההוראות לאורז מלא.


דייסת קוואקר

1. קולים את הקווקר על אש נמוכה תוך כדי ערבוב יסודי מתחתית הסיר. אפשר להוסיף אחרי דקה, שתיים חתיכת ג'ינגר חבוט בגודל של פרק אצבע, או/וגם חצי כוס קוקוס טחון, או/וגם כפית קינמון, חצי כפית הל טחון, קמצוץ ציפורן. מומלץ להכין את הדייסה בטעם ניטרלי.

מוסיפים פי שלוש מים, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. מנמיכים את האש ומממשיכים לערבב בלי לעזוב לרגע (!) עד שכל המים נספגים והקווקר מתבשל.

כל תהליך ההכנה לוקח 15 –20 דקות.

זהירות - הדייסה נשרפת בקלות רבה.

חשוב שהאש תהיה נמוכה ושהסיר לא יהיה מאלומיניום.

אם רואים שהדייסה סמיכה מדי אפשר להוסיף מים רתוחים בזמן הבישול.

2. אפשרות שנייה היא ללא בישול כמעט: שופכים פי שלוש מים רותחים מכמות הקוואקר לסיר ומוסיפים לאט את הקוואקר תוך כדי ערבוב (אחד שופך ,אחד מערבב) נותנים לדייסה לעמוד כך כחצי שעה לפני ההגשה ומערבבים מדי פעם.

3. משרים את שיבולת השועל וכמות מים שנפחה גדול פי שתיים וחצי למשך הלילה. בבוקר מביאים לרתיחה, לאחר מכן ממשיכים לבשל ולערבב ברציפות במשך רבע שעה ולבסוף משאירים את הסיר מכוסה למשך חצי שעה לפחות.


דייסת אורז

מצרכים:

5 קילו אורז

200 גרם צימוקים

תבלינים:הל,קינמון,ציפורן,וג'ינג'ר.

אפשר גם להוסיף קוקוס.

אופן ההכנה:

דייסת אורז מצריכה בישול ארוך.

לבשל אורז עם פי שלוש נוזלים –חצי מים ,חצי חלב.

להתחיל את הבישול עם המים והתבלינים בלבד ולהשתמש במים רותחים, אחרי קצת זמן להוסיף את החלב והצימוקים.

(ניתן לבשל עם קצת סוכר ו/או להגיש סוכר חום ליד).