מתכונים

פעמים רבות פונים אלינו אנשים בסיום קורסים ומבקשים מתכונים של האוכל שהוגש בקורסים.

לכן החלטנו לפרסם את המתכונים השונים באתר.

שימו לב, המתכונים שלמטה לקוחים הישר מספר המטבחים שלנו והכמויות מיועדות ל 100 איש. יש להתאים את הכמויות לפי מספר הסועדים.

בהנאה ותיאבון.

מתכונים שונים

ריבה ביתית

• 4 ארגזים פירות העונה.

• 15 ק"ג סוכר.

לבשל יחד בסיר יחד עם 2 מקלות קינמון כשעתיים, או עד שנעלם הקצף הלבן ויש רק בועות שקופות.

Read more...

 

מרקים

בישול מרק – הנחיות כלליות

1. את המרקים אפשר להגיש מרוסקים, מרוסקים חלקית או לא מרוסקים. אפשר לגוון.

2. מרק סמיך מכיל 40% מים ו60% ירקות קלים. (לא תפו"א, בטטות, דלעת או קטניות)

3. היתרון בריסוק – אין צורך לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות (טוחנים אותו בעזרת מעבד מזון "מקל"), זה חוסך זמן. החיסרון: לא כולם אוהבים מרק מחיתי כל יום.

 אופן ההכנה דומה בכל המרקים: טיגון הבצל עד לריכוך, הוספת שאר הירקות לבישול קצר ולאחר מכן את המים עד לריכוך כל הירקות. לתבל ולטחון )או לא).

Read more...

 

סלטים

סלט חסה/חסה ומלפפונים

מצרכים:

2 ארגזי חסה ערבית

100 גרם גרעיני חמניה

(4 ק"ג מלפפונים לסלט השני)

אופן ההכנה:

1 לשטוף את החסה היטב: להפריד את העלים ולהשרות את החסה במשך 15 דקות בכיור מלא מים עם טיפה חומץ ומלח גס. להוציא את החסה ולתלות על מתקן ייבוש או לנער עד לייבוש.

2 לקרוע את החסה לגזרים (בידיים ולא בסכין).

3 לקלות את זרעי החמניה במחבת עם טיפה מעט מלח ולהוסיף לחסה יחד עם הרוטב.

4 לסלט עם המלפפונים יש לפרוס את המלפפונים או לחתוך לקוביות ולהוסיף לחסות.

5 רטבים :

את הרטבים מגישים לצד הירקות או מעורבב בתוך הסלט.

אפשר לבחור ולגוון בין האפשרויות השונות.

אפשר להכין רטבים ליומיים מראש ולשמור במקרר בתוך קנקנים.

1. קעריות עם : שמן זית, מיץ לימון, חומץ בלסמי, מלח פלפל

2. להכין רוטב משלושת רבעי שמן זית, רבע מיץ לימון, מעט חרדל (דיז'ון בלי גרגרים, בורנייר) או דבש או רוטב סויה (מסוג קיקומן)

3. רוטב יוגורט: יוגורט,מעט מיונז (עדיף מסוג הלמנז) מעט מלח, מעט שמן זית.

4. רוטב סויה, סוכר חום, חרדל, לימון.

Read more...

 

תבשילי ירקות

תבשיל ירקות

מצרכים:

12 ק"ג תפו"א,

5 ק"ג גזר,

9 ק"ג כרובית ברוטו (לשים לב, משקל יורד במהלך הניקוי),

1 ק"ג בצל

לתיבול: כמון, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום

אופן ההכנה:

1 לטגן בצל עד לריכוך.

2 להוסיף תבלינים ולטגן עוד 3-2 דקות.

3 להוסיף את הירקות, לטגן עוד 5 דקות.

4 להוסיף מים כחצי מגובה הירקות על מנת למנוע חריכה (לשים לב להוסיף מים במהלך הבישול בעת הצורך).

Read more...

 

קטניות

(כל המתכונים לפי כמות של 100 איש)


תבשיל מאש

מצרכים:

4.5 ק"ג מאש

3 ק"ג בצל

5 ק"ג עגבניות חלוטות ומקולפות

מעט שמן לטיגון

לתיבול: מלח, פלפל, מעט ג'ינג'ר טרי כתוש, שום כתוש, גראם מסאלה, כוסברה טריה קצוצה דק.

אופן ההכנה:

1 להשרות מאש במשך לילה או 4 שעות.

2 לשטוף את המאש ולבשל עד לריכוך בסיר מלא מים (להסיר את הקצף שמצטבר).

3 בסיר נפרד לחמם שמן ולטגן בצל עד להזהבה.

4 לטחון עגבניות בבלנדר ידני ולהוסיף לבצל.

5 להוסיף מלח פלפל וגראם מסאלה ולהמשיך לטגן.

6 אחרי 2 דקות להוסיף שום וגינג'ר ולטגן לעוד מספר דקות.

7 לסנן את המאש ולהוסיף לסיר. לבשל עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.

8 להוסיף כוסברה ולהגיש. (ניתן להגיש את הכוסברה בכלי נפרד).

Read more...

 

דגנים

כל המתכונים מיועדים ל-100 איש

 

אורז מלא

6 שוקלים את כמות האורז הנדרשת.

7 מודדים את הנפח שהכמות השקולה תופשת בקנקן ישר יחסית מבלי לדחוס את האורז בו.

8 מרתיחים מים פי 3 מן הכמות שנמדדה זה לוקח הכי הרבה זמן.

9 בסיר טוב רצוי לא מאלומיניום שמים שכבה דקיקה של שמן חמניות רצוי לא סויה. מחממים על אש בינונית מוסיפים את האורז ומטגנים תוך עדי ערבוב מספר דקות עד שהאורז משנה גוון במקצת

10 מוסיפים פי 2.5 מים רותחים – חשוב להקפיד שהם יהיו ממש רותחים ולא כמעט - מנפח האורז (מרתיחים פי 3 כי תמיד קצת מים מתאדים ולא תמיד נוח לגשת אל תחתית הסיר החמה עם הקנקן) אל הסיר, מנמיכים את האש למינימום האפשרי ומכסים היטב.

11 אחרי 45 דקות פותחים טועמים ומציצים בעזרת מזלג אל תחתית הסיר לראות אם נשארו מים. אם האורז כמעט מוכן ואין מים אז מכסים חזרה מכבים את האש ומחכים עוד 15-20 דקות עד שהאורז מוכרז מוכן. אם האורז לא מוכן ונגמרו המים אז מוסיפים עוד כוס מים רותחים אל מרכז הסיר מכסים היטב ואחרי עשר דקות נוספות מכבים ונותנים לאורז את המנוחה שמגיעה לו

12 לא לערבב את האורז במהלך הבישול.

Read more...